Vladimír Melichar

„Új lépcsőt kellett készítenünk a teljesen felújított, modern stílusú házban. Jelentős korlátokat jelentett a ház elrendezése és a lépcsőház kedvezőtlen méretei, amelyben további építészeti beavatkozások nélkül el kellett férnünk. Komoly kihívást jelentettek egyrészt a lépcsőház méretei, amelyeket meghatározott a födémgerendák távolsága, de különösen az alacsony belmagasság a lépcső alatt, ahol egy folyosó vezet az épület hátsó szárnyának lakótereihez. Házunk Észak-Csehországban, a határ közelében áll. Kétségeim voltak afelől, hogy ez a megbízás érdekes lesz-e a JAP cég számára, hogy többször is megtegyék a hosszú utat Morvaországból a beméréshez, majd a beépítéshez. Személy szerint nagyon fontosnak tartom a pontosságot és az esztétikus kivitelezést, és más építőipari szakmákkal szerzett negatív tapasztalataim után el sem tudtam képzelni, hogyan lehetne ekkora távolságból megoldani az esetleges gyártási hibákat, amelyek nagyon megnehezíthetik a beépítést. Meggyőzött bennünket a rendkívül készséges üzleti képviselőnő, aki fáradhatatlanul, professzionálisan és nagyon tájékozottan válaszolta meg minden kérdésünket, ami a Bassova utcában, Prága 9. kerületében tett többszöri látogatásunk során megfogalmazódott bennünk. De mindenekelőtt a JAP tervezői csapatának hozzáállása volt az, ami legyőzte a lépcsőházi tér minden buktatóját. A konstrukció különböző geometriai lehetőségeiről folytatott folyamatos e-mailváltások és telefonos konzultációk során úgy tervezték meg a lépcsőt, hogy egyáltalán nincs útban, nagyon kényelmes járni rajta, és az egész ház gyönyörű meghatározó eleme lett. A JAP cég lépcsőjével nagyon elégedett vagyok. Funkcionális, praktikus és gyönyörű, a kivitelezése precíz és hibátlan. Sőt, a lépcsőház olyan szép, hogy az egész ház domináns eleme lett, és a többi berendezést, például az ajtókat, a konyhát és a belső tér egyéb bútorait is masszív vadkőrisből készíttettük, mint a JAP lépcsőjének lépcsőfokai.”

Hasonló megvalósítások